3. מבנה המסמך
מסמך זה מציג את האסטרטגיה של רשות התקשוב הממשלתי ומגדיר את החזון, הייעוד, הערכים, היעדים והמשימות של רשות התקשוב הממשלתי לשנים 2021-2019.
מעצם טיבן, תוכניות אסטרטגיות, ובפרט כאלו העוסקות בטכנולוגיות דיגיטליות המשתנות ומתחדשות ללא הרף, נתונות לתנודות ולשינויים. רשות התקשוב הממשלתי תעדכן מסמך זה מעת לעת על מנת שישקף בצורה מעודכנת את האסטרטגיה לשנים הקרובות.
להלן תיאור קצר של פרקי התוכנית האסטרטגית המוצגים במסמך זה:
- סקירה בינלאומית – סקירה בינלאומית משווה של גופים המקבילים לרשות התקשוב הממשלתי בחו"ל.
- עמידה ביעדי התוכנית הקודמת – בחינה של יעדי תוכנית האסטרטגיה של רשות התקשוב הממשלתי ל2016-2018 וההתקדמות שהושגה עבור כל יעד בשנים אלו.
- מרכיבי היסוד של האסטרטגיה – פרק זה מציג את מרכיבי היסוד של אסטרטגיית רשות התקשוב הממשלתי:
- חזון (Vision): תמונת מצב עתידית, שאליה שואפת רשות התקשוב הממשלתי להגיע. הרשות תחתור להגשמת החזון אגב שיתוף עם אגפי מערכות המידע ביחידות הממשלה ועם שותפיה האחרים. זהו "כוכב הצפון" של הרשות. מימוש החזון יחולל שינוי מהותי בסביבה הממשלתית.
- ייעוד (Mission): תפקידה של רשות התקשוב הממשלתי, כפי שהוגדר בהחלטת הממשלה מס' 2097.
- ערכים (Values): אוסף של תכונות והתנהגויות שרשות התקשוב הממשלתי תשאף להטמיע בקרב עובדיה ובקרב כלל העובדים באגפי מערכות המידע ביחידות הממשלה.
- יעדים (Objectives) – פרק זה מציג את אוסף הישגי הביניים, המקרבים את הרשות למימוש החזון. מימוש היעדים מהווה מרכיב חיוני בדרך אל הגשמת החזון.
- פעילויות בינלאומיות (International Activities) – הרשות רואה חשיבות בקיום קשרים ושיתופי פעולה עם גופים בינלאומיים, לרבות ארגונים העוסקים בביצוע סקרים השוואתיים בתחום ממשל זמין ושירותים דיגיטליים לציבור. פרק זה מתאר בקצרה את רשימת הגופים שהרשות מקיימת איתם קשרים.
- פרק מקורות – בפרק מצוינים מראי מקום להחלטות הממשלה הרלוונטיות, לתוכניות שונות של משרדי הממשלה ולשאר המחקרים והמסמכים שעליהם מתבסס מסמך זה.